Ο πλήρης οδηγός για το πανελλήνιο πρωτάθλημα δρόμου (vid)

 newsroom

  |  02.09.2020 | 15:55

  Η Άρτα ετοιμάζεται να «υποδεχθεί» το Πανελλήνιο πρωτάθλημα δρόμου ανδρών και γυναικών το οποίο θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 4 -6 Σεπτεμβρίου υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και του Δήμου Άρτας. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στους Κωστακιούς, την Κoρωνησία, τη Ροδαυγή και το Γρίμποβο. Την «αυλαία» ανοίγει η ατομική χρονομέτρηση ανδρών και γυναικών […]

 

Η Άρτα ετοιμάζεται να «υποδεχθεί» το Πανελλήνιο πρωτάθλημα δρόμου ανδρών και γυναικών το οποίο θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 4 -6 Σεπτεμβρίου υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και του Δήμου Άρτας. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στους Κωστακιούς, την Κoρωνησία, τη Ροδαυγή και το Γρίμποβο.

Την «αυλαία» ανοίγει η ατομική χρονομέτρηση ανδρών και γυναικών που είναι προγραμματισμένη για το απόγευμα (16:00) της Παρασκευής (4/9) από την περιοχή των Κωστακιών, ενώ στο ίδιο σημείο θα είναι και ο τερματισμός. Οι άνδρες θα διανύσουν απόσταση 37,2 χλμ μέσα από τη διαδρομή Κωστακιοί (έξοδος χωριού προς Κορωνησία-διασταύρωση Τ.Ε.Ι.) – Επαρχιακή Οδός Άρτας-Σαλαώρας – Διασταύρωση Καλοβατος – Διασταύρωση Γαβριά – Διασταύρωση Ανέζα – Κορωνησία (Αναστροφή λιμάνι Σαλαώρας) – Κωστακιοί(Τερματισμός).

Την ίδια ώρα θα γίνει και ο αγώνας ατομικής χρονομέτρησης γυναικών απόστασης 27,9 χλμ ακολουθώντας τη διαδρομή Κωστακιοί (έξοδος χωριού προς Κορωνησία) – Επαρχιακή Οδός Άρτας-Σαλαώρας Περιβαλλοντολογικό Πάρκο Σαλαώρας (Αναστροφή) – Κωστακιοί (Τερματισμός).

Οι προπονητές και τεχνικοί των σωματείων θα μπορούν να κάνουν προκαταρκτικό έλεγχο του εξοπλισμού τους μια ώρα πριν από την έναρξη των αγώνων ο οποίος θα πρέπει να ολοκληρωθεί 15′ πριν την εκκίνηση.

Το πανελλήνιο πρωτάθλημα συνεχίζεται το Σάββατο (5/9) με τον αγώνα αντοχής γυναικών, απόστασης 86,9 χλμ. Η εκκίνηση θα δοθεί από τον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής στη Ροδαυγή στις 15:00 και τερματισμός στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Γρίμποβο.

Αναλυτικά η διαδρομή: Ροδαυγή – Πλατεία Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής (προεκκίνηση) – Επαρχιακή οδός Άρτας Ιωαννίνων (Εκκίνηση) – Περδικάρι – Πλατανιά – Κιάφα Αμμότοπου (αρχή σιρκουί) – Έλατος – Μαραθοβούνι – Επαρχιακή οδός Άρτας-Χανόπουλου – Βρυσούλες – Χανόπουλο – Καμπή – Αμμότοπος – Κιάφα Αμμότοπου (Χ2 στροφές) – Έλατος – Γρίμποβο Ι.Ν. Αγ. Νικολάου (Τερματισμός).

Ως χώρος συγκέντρωσης ομάδων και αθλητών έχει οριστεί η πλατεία Ροδαυγής Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής και το πάρκινγκ των ομάδων έχει οριστεί όπισθεν Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής ενώ θα υπάρχει ζώνη σταθερής τροφοδοσίας, εντός του χωριού Αμμότοπος μέχρι διασταύρωση για Ροδαυγή. Μετά το τέλος του αγώνα θα ακολουθήσουν και οι απονομές στο χώρο τερματισμού.

Το τριήμερο της διοργάνωσης κλείνει με τους αγώνες αντοχής ανδρών που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 6/9 (9:00). Χώρος εκκίνησης και τερματισμού έχει οριστεί ο χώρος του Κάστρου στην Άρτα και οι ποδηλάτες θα διανύσουν απόσταση 156,2 χλμ..

Αναλυτικά η διαδρομή: Αρτα Κάστρο (προεκκίνηση) – Περιφερειακή Πόλεως (Νοσοκομείο Άρτας) – Οδός Κατσιμήτρου – Επαρχιακή οδός Άρτας-Κομμένου – Οδός Στρατώνος – Οδός Αναπαύσεως – Περιφερειακή Πόλεως – Κάστρο της Άρτας – Γεφύρι της Άρτας – Επ. Οδός Άρτας-Ιωαννίνων – δεξιά προς Γραμενίτσα – (Εκκίνηση) – Μαραθοβούνι (Αρχή Σιρκουί) – Επαρχιακή οδός Άρτας-Χανόπουλου – Βρυσούλες – Χανόπουλο – διαστ. Καμπή δεξιά – Αμμότοπος – Κιάφα Αμμότοπου – διαστ. Έλατος – Μαραθοβούνι (X4 στροφές) – Βρυσούλες – Χανόπουλο – Αμπέλια – Δεξιά προς Γρίμποβο – Κόντρα Γριμπόβου – Γρίμποβο – Επαρχιακή Οδός Άρτας Ιωαννίνων – Δεξιά προς Άρτα – Μαραθοβούνι – Γεφύρι της Άρτας – Περιφερειακή Άρτας – Άρτα Κάστρο (Τερματισμός).

Χώρος συγκέντρωσης των ομάδων και των αθλητών είναι ο Δημοτικός Χώρος Στάθμευσης Διώνη και θα υπάρχει ζώνη σταθερής τροφοδοσίας, εντός του χωριού Αμμότοπος μέχρι διασταύρωση για Ροδαυγή. Μετά το τέλος των αγώνων θα πραγματοποιηθούν οι απονομές στις 14:00 στην Πλατεία Καραϊσκάκη.

Βάση της προκήρυξης κάθε αθλητής/ρια, που δεν θα παρουσιαστεί στην εκκίνηση για να αγωνιστεί, ενώ έχει δηλωθεί στην Δήλωση Συμμετοχής του Σωματείου του, θα αφαιρούνται 10 βαθμοί από την ετήσια βαθμολογία του Σωματείου του ανά αθλητή / αγώνισμα, ενώ το Σωματείο του θα επιβαρύνεται με το κόστος διαμονής – διατροφής στην Άρτα, αφού οι διοργανωτές θα αναγκαστούν να πληρώσουν για κρατήσεις
δωματίων – γευμάτων.

Αλυτάρχης του αγώνα έχει οριστεί ο κ. Βλαδίμηρος Πέτσας, με γραμματέα την κα. Χαρούλα Κωλέττη. Κομισάριος -2 θα είναι ο κ. Χαράλαμπος Ρήγας, κομισάριος -3 θα είναι η κα. Κατερίνα Μάμμη. Κομισάριος αφίξεων έχει οριστεί η κα. Μαμουλαία Βέτα, κομισάριος χρονομέτρων ο κ. Κώστας Καραγεωργίου και κομισάριος μοτο ο κ. Δημήτρης Κωνσταντόπουλος.

Οι συμμετοχές: